voorhoofdsholteontsteking al 3 kwart jaar, nog steeds niet over

Door erwin26 op vrijdag 26 mei 2017 13:32 - Reacties (33)
Categorie: -, Views: 7.478

Zoals mijn titel al zegt ik loop momenteel al 3 kwart jaar met een voorhoofdsholteontsteking en helaas is deze nog niet over.

Eventjes terug nemen naar het begin van alles.

Vorig jaar zomer lekker van de zomer aan het genieten totdat er telkens iets opviel. Ik had vaak last van erge hoofdpijn. Hoofdpijn die elke keer steeds erger werd en uiteindelijk gewoon niet meer weg wouw. Een ijsje eten was een regelrechte hell van pijn. In begin dacht ik dat het een brein vries was, totdat de pijn ineens zo erg werd dat het niet meer te houden was. Toen maar minder ijs eten en hopen dat het toch een brein vries was. Op een festival werd de pijn weer zo super erg dat ik mijn ogen niet meer kon ophouden van de pijn. Sinds dien zijn we berg afwaarts gegaan en snel. De pijn bleef aanhouden en werd elke dag erger en erger. Dit was geen normale hoofdpijn. Uiteindelijk na de huisarts gegaan die mijn een zeer lichte kuur gaf van antibiotica. Ik snapte in de tijd niet, waarom ik die kuur kreeg, aangezien ze totaal geen aanleiding konden vinden naar een voorhoofdsholteontsteking. Kuur hielp helaas niet dus gingen ze verder zoeken. Toch wel in de richting van een voorhoofdsholteontsteking. Na de foto's in het ziekenhuis kwamen ze er achter dat het echt een voorhoofdsholteontsteking was. (huisarts had toch in begin gelijk, ook al konden ze niks vinden in men bloed etc.) Nu een zwaardere antibiotica kuur gehad en echter sloeg deze ook niet aan. Tussen kuur 1 en kuur 2 heb ik ook nog 1-2 neussprays gehad die beide niet hielpen. Na de kuur, wouw ik terug naar de huisarts, maar de assistente beweerde dat het dan chronisch was en niet mogelijk was om op te lossen. Toen heb ik een tijdje niks gedaan en hopen dat het overgaat, toch de pijn te erg ben ik na een andere huisarts gegaan die wel verder wouw helpen. Echter was dit geen succes, het was al bekend dat ik een voorhoofdsholteontsteking had. Alleen de huisarts beweerde dat de pijn in mijn hoofd door iets anders kwam. Ik ben na een neuroloog geweest en enigste wat ze zagen is dat er 5 holtes vol en ontstoken waren van de 6. Op advies van de neuroloog na de KNO arts zal je denken. Helaas dacht mijn huisarts er anders over. De pijn kon niet van die ontstoken holtes afkomen. Dus die ging naar iets anders zoeken en in de tussen tijd heb ik een neussdouche gekocht en kreeg ik nog 2 neussprays. Niks hielp tegen de pijn. Na half jaar zoeken naar iets anders, terwijl het al bekend was dat ik een voorhoofdsholteontsteking had mocht ik na heel veel aandringen na de KNO arts. De KNO arts kon het niet geloven dat ik al zo extreem lang met die pijn liep terwijl het al bekend was. Gelukkig nam de KNO arts meteen actie en loop ik momenteel aan een heel zware kuur aan medicijnen om het tegen te gaan.Als de kuur niet helpt wordt het een operatie. Na 3 kwart jaar zit er eindelijk goede schot in de zaak en ben ik er pas na 1 jaar vanaf. Terwijl dit al binnen 1-2 maanden had gekunnen. Nu is het de kuur afmaken en hopen dat alles weg is en geen operatie te krijgen. Als je een voorhoofdsholteontsteking hebt gehad, kun je beetje inleven in mijn pijn. 5 van de 6 holtes ontstoken.

Als je vragen hebt stel ze gerust.

Edit:

Sinds 2 dagen van de antibiotica af en heb er nog steeds last van helaas. Vandaag is de pijn helaas iets erger dan gisteren. Hopelijk is het tijdelijk pijn en verdwijnt het als nog! Een groot voordeel is wel dat ik veel minder pijn heb en veel makkelijker alles weer kan doen :) Ben benieuw naar het antwoord van de KNO arts over 2 weken!

Edit 2:

Bij de KNO arts geweest en hier het nieuws gehad dat de ontsteking zo goed als weg is. Nog wel beetje verdikt slijmvlies, maar dit moet weg gaan als ik de huidige neusspray blijf gebruiken voorlopig.

Helaas is mijn pijn niet weg en lag het toch niet aan de ontstekingen. Nu wordt het verder zoeken naar de pijn. Op naar een nieuwe huisarts en de zoektocht verder zetten!

Het is toch wel heel fijn dat de ontsteking weg is, ongeacht dat ik de pijn hou. Nu weet ik zeker dat het daardoor niet komt en voor de gezondheid is het ook stuk beter!

Volgende: MediaMarkt BTW weg ermee 01-'17 MediaMarkt BTW weg ermee

Reacties


Door Tweakers user Snowmiss, vrijdag 26 mei 2017 14:21

Mijn vrouw krijgt altijd bijholte en voorhoofdsholte ontsteking als ze te vaak achter elkaar te laat naar bed gaat. ik wou dat ze dat niet had en eerder naar bed zou gaan. Dat scheelt dan al een heleboel.

Sterkte in ieder geval!

Door Tweakers user erwin26, vrijdag 26 mei 2017 14:36

Gelukkig kan ze er nog wel wat aan doen als ze wilt :) Ook niet fijn dat je er iets aan moet doen en niet gewoon weg is. Maar ik ken haar pijn als ze het vaak heeft ppff Ik hoop voor je vrouw dat het vanzelf met de tijd overgaat!

Dankjewel :)

Door HugoBoss1985, vrijdag 26 mei 2017 15:13

Heb je nog andere symptomen/klachten en zo ja, welke precies?

Door Tweakers user erwin26, vrijdag 26 mei 2017 15:15

HugoBoss1985 schreef op vrijdag 26 mei 2017 @ 15:13:
Heb je nog andere symptomen/klachten en zo ja, welke precies?
Alleen heel erg moe, maar je slaapt ook amper met die pijn en nu door medicijnen.

Door Tweakers user Fairy, vrijdag 26 mei 2017 15:46

Ik zit een beetje in dezelfde situatie. Ongeveer 8 van de 12 maanden loop ik te snotteren. Daarnaast met enige regelmaat enorme hoofdpijn en druk op mijn holtes die ik niet wegkrijg. Ik zit dan steeds met mijn neus te kneden en te drukken in de hoop dat er iets van druk wegloopt.

Alles al geprobeerd, spray's, anti hooikoorts spul etc etc. Niets helpt.

Naar de dokter gaan heeft weinig zin want die zien ook geen reden om het hogerop te zoeken en elke keer een nieuwe afspraak maken heeft geen zin, want het kan alleen onder kantoortijd en voor mensen met een baan die ze graag willen behouden is dat lastig te combineren.

Loop er nu al enkele jaren mee. Soms een paar dagen weinig last, dan ineens weer heel erg en moet ik na mijn werk, dat ik met moeite doorsta naar huis en direct mijn bed in met alle lichtbronnen uit.

Heb nu wel een sterke pijnstiller gekregen van de dokter, voor als ik het voel aankomen moet ik die innemen, maar met gevolg dat ik daarna geen auto mag rijden. En juist wanneer komt het op? als ik aan het werk ben in de loop van de middag, dus ik heb een pilletje, maar kan hem dus niet gebruiken.

Aangezien ik soms ook even minder klachten heb en dan weer ineens heel erg wordt er bij mij nooit een verband gelegd met een ontsteking :?

Ik ga dit in ieder geval volgen, ben benieuwd hoe je er mee vordert.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 26 mei 2017 15:50]


Door Tweakers user erwin26, vrijdag 26 mei 2017 16:01

Fairy schreef op vrijdag 26 mei 2017 @ 15:46:
Ik zit een beetje in dezelfde situatie. Ongeveer 8 van de 12 maanden loop ik te snotteren. Daarnaast met enige regelmaat enorme hoofdpijn en druk op mijn holtes die ik niet wegkrijg. Ik zit dan steeds met mijn neus te kneden en te drukken in de hoop dat er iets van druk wegloopt.

Alles al geprobeerd, spray's, anti hooikoorts spul etc etc. Niets helpt.

Naar de dokter gaan heeft weinig zin want die zien ook geen reden om het hogerop te zoeken en elke keer een nieuwe afspraak maken heeft geen zin, want het kan alleen onder kantoortijd en voor mensen met een baan die ze graag willen behouden is dat lastig te combineren.

Loop er nu al enkele jaren mee. Soms een paar dagen weinig last, dan ineens weer heel erg en moet ik na mijn werk, dat ik met moeite doorsta naar huis en direct mijn bed in met alle lichtbronnen uit.

Heb nu wel een sterke pijnstiller gekregen van de dokter, voor als ik het voel aankomen moet ik die innemen, maar met gevolg dat ik daarna geen auto mag rijden. En juist wanneer komt het op? als ik aan het werk ben in de loop van de middag, dus ik heb een pilletje, maar kan hem dus niet gebruiken.

Aangezien ik soms ook even minder klachten heb en dan weer ineens heel erg wordt er bij mij nooit een verband gelegd met een ontsteking :?

Ik ga dit in ieder geval volgen, ben benieuwd hoe je er mee vordert.
Ik ken het dokters die niet willen of gewoon denken dat ze alles weten terwijl het duidelijk is wat het is. Zelf zit ik ook met werk, maar gelukkig zegt mij werk wel, gezondheid eerst dan werk pas. Die vrijheid heb ik, maar toch ergens wel lastig om telkens voor niks weg te zijn. Als de dokter gewoon luisterd en zijn ding doet dan was ik allang klaar haha. Zelfde geld voor jouw.

Ik heb dat ook ene moment heel erg en andere moment minder of met geluk eventjes niks. Met medicijnen is het stuk gezakt en hopelijk gaat het weg. Dat zijn hoe dan ook symptomen van de ontstekingen. Precies zoals jij beschrijft, dat de dokter een pilletje geeft tegen de pijn is niet goed. Vooral dat je niet kan auto rijden. Wat ik als tip mee kan geven eis een MRI van je hoofd. Heb ik ook gehad en daar kun je het beter op zien dan een foto. En toen bleek het zo erg te zijn. Dan wordt je wel na een KNO arts gestuurd en kan die bepalen wat er gaat gebeuren. Vaak kun je het verhelpen met medicijnen, maar anders een operatie. Vol blijven houden, heeft mij 3 kwart jaar gekost om bij de KNO arts te komen, maar weet bijna zeker dat het nu wordt opgelost :)

Over maandje mag ik terug bij de KNO arts om nieuwe scan te maken en mogelijk operatie. Tot die tijd lekker medicijnen slikken haha

Door Tweakers user JoWannes, vrijdag 26 mei 2017 16:16

Klinkt gruwelijk, veel beterschap!

Door Tweakers user erwin26, vrijdag 26 mei 2017 16:24

JoWannes schreef op vrijdag 26 mei 2017 @ 16:16:
Klinkt gruwelijk, veel beterschap!
Is het ook en dankjewel :)

Door Tweakers user matroosoft, vrijdag 26 mei 2017 18:58

Heb een kennis die ook langere tijd heeft getobt met een voorhoofdholteontsteking. Uiteindelijk is het pas overgaan na een operatie en hebben de kuren bij hem ook niets geholpen. Lijkt er vaak toch op dat een operatie de enige oplossing is als je er al lange tijd last van hebt en kuren niet helpen. Vervelend dat je huisarts je dan niet doorverwijst! Succes de komende tijd. :)

Door Tweakers user erwin26, vrijdag 26 mei 2017 20:39

matroosoft schreef op vrijdag 26 mei 2017 @ 18:58:
Heb een kennis die ook langere tijd heeft getobt met een voorhoofdholteontsteking. Uiteindelijk is het pas overgaan na een operatie en hebben de kuren bij hem ook niets geholpen. Lijkt er vaak toch op dat een operatie de enige oplossing is als je er al lange tijd last van hebt en kuren niet helpen. Vervelend dat je huisarts je dan niet doorverwijst! Succes de komende tijd. :)
Gelukkig helpen die operaties dan wel vaak :) ik ben bang dat mijn kuur ook niet sterk genoeg gaat zijn, maar gelukkig laat de KNO arts mij niet zitten en gaf die al aan dat ik een operatie krijg als kuur niet werkt. Dankjewel :)

Door Tweakers user B. Olle, zaterdag 27 mei 2017 09:32

snuiverslobotomie?

Door Tweakers user jip_86, zaterdag 27 mei 2017 20:56

Goed dat je blijft aandringen en desnoods een andere dokter zoekt. Je eigen onderbuikgevoel zit er vaak niet heel erg naast.

Door Tweakers user MikeOO, zondag 28 mei 2017 09:16

Ook jaren last van gehad en snotteren en dat sloeg dan vaak door naar een ontsteking.
Gelukkig inmiddels wel een meewerkende huisarts, maar ook als deze niets wil laat je niet zomaar wegsturen. Het lijkt er soms op of ze het allemaal zelf moeten betalen.

Ik laat mij niet meer wegsturen en blijf praten met de arts totdat hij/zij inziet dat het beter is om mij door te verwijzen }>

Bij de KNO hebben ze toen de holtes met een camera (via de neus) bekeken en bleek vol met poliepen te zitten en neusshot zat scheef.

Via een operatie is het neusshot recht gezet en tevens hebben ze de poliepen verwijderd. Twee dagen met grote tampons in je neus en dan mag je terug en worden ze verwijderd.

Daarna heb je veel meer lucht en jaren geen last meer gehad dat een verkoudheid doorsloeg naar een ontsteking en was ook altijd vrij snel weer van de verkoudheid af.

Nu 10 jaar verder zijn de poliepen er wel weer maar de ontstekingen blijven tot op heden uit. Verkoudheid is wel weer veel langer en vaak heftig dat het compleet dicht zit aan 1 kant maar daar blijft het bij.

Sommige dingen zijn misschien niet heel fijn als je het leest :) maar de gehele operatie en neusshot vielen mij 100% mee en echt napijn heb je er niet van. De tampons zijn alleen vervelend omdat je niet door je neus kunt ademen maar na 2 dagen een genot als ze er uit gaan.

Dus bespreek ook eens met je KNO over de poliepen.

Succes en sterkte met alles.

Door Tweakers user jwvdst, zondag 28 mei 2017 09:24

hier eenzelfde soort negatieve ervaring van de huisarts maar dan met een gebroken middenvoetsbeentje van de kleine teen
ik was ongelukkig van de trap afgestuiterd en had toen een behoorlijk dikke voet. ook voelde ik wat knakken. Savonds de huisartsenpost gebeld en die zeiden dat het gekneusd was terwijl ik ook duidelijk aangaf dat ik een knak voelde en hoorde. een week thuis gezeten en het ging toen steeds beter. kon na 4 dagen gewoon weer op de platte voet lopen. dus een week later weer aan het werk gegaan. maar na 2 uur werd de foto weer heel erg dik en ik dus weer naar huis en afspraak gemaak met de huisarts. Ik weer naar de huisarts en die zeiden het is gekneusd. Ik boos en een foto geeist zodat er dingen uitgesloten kunnen worden. uiteindelijk doorverwijzing voor foto gekregen.
Op de poli foto laten maken en ze kwamen met grote ogen terug en vragen waarom ik nog redelijk fatsoenlijk op de voet liep. Omdat ik niet zoveel pijn heb?
zit nu dus 5 weken met mn voet int gips
https://scontent-ams3-1.x...a5c8b899e102e&oe=59A65587
met deze breuk heb ik dus een week rond gelopen

[Reactie gewijzigd op zondag 28 mei 2017 09:24]


Door Tweakers user kobus71, zondag 28 mei 2017 12:38

Heel veel sterkte ! Hopelijk ben je er binnenkort voor goed vanaf.

Door Tweakers user erwin26, zondag 28 mei 2017 13:30

jip_86 schreef op zaterdag 27 mei 2017 @ 20:56:
Goed dat je blijft aandringen en desnoods een andere dokter zoekt. Je eigen onderbuikgevoel zit er vaak niet heel erg naast.
Ik zit nu gelukkig bij de KNO arts die me tot nu toe super helpt :). Na men huisarts ga ik niet meer terug.
MikeOO schreef op zondag 28 mei 2017 @ 09:16:
Ook jaren last van gehad en snotteren en dat sloeg dan vaak door naar een ontsteking.
Gelukkig inmiddels wel een meewerkende huisarts, maar ook als deze niets wil laat je niet zomaar wegsturen. Het lijkt er soms op of ze het allemaal zelf moeten betalen.

Ik laat mij niet meer wegsturen en blijf praten met de arts totdat hij/zij inziet dat het beter is om mij door te verwijzen }>

Bij de KNO hebben ze toen de holtes met een camera (via de neus) bekeken en bleek vol met poliepen te zitten en neusshot zat scheef.

Via een operatie is het neusshot recht gezet en tevens hebben ze de poliepen verwijderd. Twee dagen met grote tampons in je neus en dan mag je terug en worden ze verwijderd.

Daarna heb je veel meer lucht en jaren geen last meer gehad dat een verkoudheid doorsloeg naar een ontsteking en was ook altijd vrij snel weer van de verkoudheid af.

Nu 10 jaar verder zijn de poliepen er wel weer maar de ontstekingen blijven tot op heden uit. Verkoudheid is wel weer veel langer en vaak heftig dat het compleet dicht zit aan 1 kant maar daar blijft het bij.

Sommige dingen zijn misschien niet heel fijn als je het leest :) maar de gehele operatie en neusshot vielen mij 100% mee en echt napijn heb je er niet van. De tampons zijn alleen vervelend omdat je niet door je neus kunt ademen maar na 2 dagen een genot als ze er uit gaan.

Dus bespreek ook eens met je KNO over de poliepen.

Succes en sterkte met alles.
Zo'n gevoel kreeg ik ook dat hun het moeten betalen of straf krijgen ofzo als ze iemand doorsturen na het ziekenhuis. Gelukkig ben ik bij een KNO arts na heel lang door blijven zuren erover.

Poliepen heb ik gelukkig niet :) hebben ze meteen na gekeken. Mijn neusschotje staat niet helemaal recht dacht ik. Twee dagen valt gelukkig mee vooral als het daarmee opgelost is. Ik ga denk ook die kant op, want de kuur helpt niet meer het gaat eerder achteruit.

Dat is wel minder dat de poliepen terug zijn gekomen, maar gelukkig is het niet zo erg dat het doorslaat en kun je denk ik wel met een neusdouche er goed van afkomen? Ik heb geen poliepen dus mijn vooruitzichten zijn iets beter haha :) Goed om te horen dat na een operatie alles gewoon veel beter is! Thanks gaat goed komen :)
jwvdst schreef op zondag 28 mei 2017 @ 09:24:
hier eenzelfde soort negatieve ervaring van de huisarts maar dan met een gebroken middenvoetsbeentje van de kleine teen
ik was ongelukkig van de trap afgestuiterd en had toen een behoorlijk dikke voet. ook voelde ik wat knakken. Savonds de huisartsenpost gebeld en die zeiden dat het gekneusd was terwijl ik ook duidelijk aangaf dat ik een knak voelde en hoorde. een week thuis gezeten en het ging toen steeds beter. kon na 4 dagen gewoon weer op de platte voet lopen. dus een week later weer aan het werk gegaan. maar na 2 uur werd de foto weer heel erg dik en ik dus weer naar huis en afspraak gemaak met de huisarts. Ik weer naar de huisarts en die zeiden het is gekneusd. Ik boos en een foto geeist zodat er dingen uitgesloten kunnen worden. uiteindelijk doorverwijzing voor foto gekregen.
Op de poli foto laten maken en ze kwamen met grote ogen terug en vragen waarom ik nog redelijk fatsoenlijk op de voet liep. Omdat ik niet zoveel pijn heb?
zit nu dus 5 weken met mn voet int gips
https://scontent-ams3-1.x...a5c8b899e102e&oe=59A65587
met deze breuk heb ik dus een week rond gelopen
Dat klinkt echt extreem pijnlijk en had makkelijk opgelost kunnen worden als de huisarts een foto liet maken. Soms moeten ze echt gaan luisteren, want had je veel pijn gespaard. Succes nog ermee!

Door Tweakers user jwvdst, zondag 28 mei 2017 14:06

erwin26 schreef op zondag 28 mei 2017 @ 13:30:
Dat klinkt echt extreem pijnlijk en had makkelijk opgelost kunnen worden als de huisarts een foto liet maken. Soms moeten ze echt gaan luisteren, want had je veel pijn gespaard. Succes nog ermee!
pijn viel wel mee en de zwelling ook. Kheb helemaal geen pijnstillers geslikt.
direct vanaf het begin kon ik wel op mn tenen lopen en niet op mn platte voet.
Maar ik ben wel wat gewend met mn voeten kwa pijn want int verleden regelmatig gehad dat er wel eens een koe op mn voet achter de stalen neus is gaan staan. en dat is nou ook niet bepaald een fijn gevoel.
Maar hierdoor is mn vertrouwen in de huisarts wel gedaalt en zal ik meer voor mezelf opkomen. In mn omgeving heb ik ook niet bepaald positieve geluiden gehoord over de huisarstenpraktijk waar ik zit. dusja misschien toch maar eens kijken voor een andere huisarts.

Door Tweakers user geldersscheepje, zondag 28 mei 2017 19:12

Nou ik zou zeggen succes! Loop zelf al jaren met een chronische ontsteking, operatie en 3 maanden antibiotica ten spijt. Uiteindelijk is er alleen iets aan symptoombestrijding gedaan in de vorm van een neusspray met antibiotica. Voor mij maakt dat de klachten dragelijk genoeg.

Door Tweakers user jwvdst, zondag 28 mei 2017 20:00

geldersscheepje schreef op zondag 28 mei 2017 @ 19:12:
Nou ik zou zeggen succes! Loop zelf al jaren met een chronische ontsteking, operatie en 3 maanden antibiotica ten spijt. Uiteindelijk is er alleen iets aan symptoombestrijding gedaan in de vorm van een neusspray met antibiotica. Voor mij maakt dat de klachten dragelijk genoeg.
nooit een second opinion gedaan of overwogen?

Door Tweakers user erwin26, zondag 28 mei 2017 20:37

jwvdst schreef op zondag 28 mei 2017 @ 14:06:
[...]
pijn viel wel mee en de zwelling ook. Kheb helemaal geen pijnstillers geslikt.
direct vanaf het begin kon ik wel op mn tenen lopen en niet op mn platte voet.
Maar ik ben wel wat gewend met mn voeten kwa pijn want int verleden regelmatig gehad dat er wel eens een koe op mn voet achter de stalen neus is gaan staan. en dat is nou ook niet bepaald een fijn gevoel.
Maar hierdoor is mn vertrouwen in de huisarts wel gedaalt en zal ik meer voor mezelf opkomen. In mn omgeving heb ik ook niet bepaald positieve geluiden gehoord over de huisarstenpraktijk waar ik zit. dusja misschien toch maar eens kijken voor een andere huisarts.
gelukkig viel de pijn mee, maar alsnog hoort het niet dat ze je laten zitten. ai dat klinkt best pijnlink aan je voet zeg :O. Ik ken het mijn vertrouwen is ook gedaald met de huisarts. Echt zonde eigenlijk. Dan zal ik snel een andere zoeken, want er zijn meerdere in jouw buurt die dat denken haha.
geldersscheepje schreef op zondag 28 mei 2017 @ 19:12:
Nou ik zou zeggen succes! Loop zelf al jaren met een chronische ontsteking, operatie en 3 maanden antibiotica ten spijt. Uiteindelijk is er alleen iets aan symptoombestrijding gedaan in de vorm van een neusspray met antibiotica. Voor mij maakt dat de klachten dragelijk genoeg.
Dankje :) Dat klinkt niet fijn dat het niet op te lossen is, behalve dragelijk te maken :S Gelukkig hebben ze wel veel aan gedaan om op te lossen! Ze lieten je niet zomaar iztten.

Door Tweakers user jwvdst, zondag 28 mei 2017 21:50

erwin26 schreef op zondag 28 mei 2017 @ 20:37:
gelukkig viel de pijn mee, maar alsnog hoort het niet dat ze je laten zitten. ai dat klinkt best pijnlink aan je voet zeg :O. Ik ken het mijn vertrouwen is ook gedaald met de huisarts. Echt zonde eigenlijk. Dan zal ik snel een andere zoeken, want er zijn meerdere in jouw buurt die dat denken haha.
kom verder nooit bij de huisarts dus kijk wel even hoe dit af loopt. Als dit een staartje gaat krijgen ga ik waarschijnlijk wel van huisarts wisselen

Door Tweakers user WhiteDog, zondag 28 mei 2017 22:47

Lees en hoor dit wel vaker in Nederland. In BelgiŽ doet de huisarts net hem omgekeerde en stuurt je veel vaker meteen naar een ziekenhuis (zonder voorafgaande diagnose). Ik was wat duizelig en hoofdpijn paar weken terug. Huisarts stuurde me meteen naar Spoedopname waar meteen bloedafname, CT en MRI scan werden gedaan...

Als ik morgen een KNO arts wil spreken bel ik gewoon het ziekenhuis en vraag een afspraak. Die gaat wel even vreemd opkijken als k daar zonder expliciete doorverwijzing verschijn maar goed, naar mijn verhaal zal geluisterd worden (hij wordt toch betaald :))

Door Tweakers user erwin26, maandag 29 mei 2017 09:51

WhiteDog schreef op zondag 28 mei 2017 @ 22:47:
Lees en hoor dit wel vaker in Nederland. In BelgiŽ doet de huisarts net hem omgekeerde en stuurt je veel vaker meteen naar een ziekenhuis (zonder voorafgaande diagnose). Ik was wat duizelig en hoofdpijn paar weken terug. Huisarts stuurde me meteen naar Spoedopname waar meteen bloedafname, CT en MRI scan werden gedaan...

Als ik morgen een KNO arts wil spreken bel ik gewoon het ziekenhuis en vraag een afspraak. Die gaat wel even vreemd opkijken als k daar zonder expliciete doorverwijzing verschijn maar goed, naar mijn verhaal zal geluisterd worden (hij wordt toch betaald :))
Dat is dan ook weer iets te snel zonder enige diagnose te stellen. Nederland en Belgie kunnen van elkaar leren, dan hebben we precies goede middel mode haha. Ik zal het wel fijner vinden dat ze meteen door sturen dan gewoon niet. Beter voorkomen dan genezen, maar te snel is niet goed.

In Nederland is dat ook zo, als jij belt dan kun je zo terecht. Wat het probleem dan is, dan ben je niet verzekerd en moet je alles zelf betalen. Als je via huisarts gaat, dan wordt alles verzekerd.

Door Tweakers user heyajohnny, maandag 29 mei 2017 16:07

Misschien kun je iets met je voeding proberen. Ik had heel snel last van keelpijn/keelontsteking en door een beetje te experimenteren met mijn voeding weet ik dit nu tot een minimum te beperken:

-Vermijd/minimaliseer het drinken van melk. Dit zorgt bij veel mensen voor het aanmaken van (te) veel slijm.
-Weet je van een bepaalde dag dat je bijna niet buiten komt, of het is een ontzettend bewolkte dag, neem dan een vitamine D pilletje in.
-Eet (als het kan) iedere dag een bak yoghurt of kwark (voeg honing toe, of fruit voor extra smaak)
-Pers af en toe een (halve) citroen uit, voeg wat heet water toe en een scheutje honing en je hebt een overheerlijke citroen thee.
-Vermijd roken en alcohol (af en toe zonderen mag natuurlijk, maar drink niet iedere dag bier)

Uiteraard zijn dit tips en reageert ieder persoon anders op bepaalde voeding, maar wellicht kun je met het bovenstaande iets

p.s. Behaalde resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst :+

[Reactie gewijzigd op maandag 29 mei 2017 16:09]


Door Tweakers user MrOizo, maandag 29 mei 2017 16:14

Heb je je vitamine en mineralen huishouding op orde? (Vit C, D, Magnesium, Zink) er bestaat trouwens ook een 'neusdouche' ding dat helpt bij mij weleens als het even hardnekkig is, ben er dan vaak een paar dagen van verlost in zo'n periode, en de pijn verdwijnt vrij snel. En wat misschien ook wel helpt: niet neuspeuteren. Nůg een toevoeging: houd je de vochtigheid in je huis in de gaten? Moet minimaal 50% zijn. Daarnaast zorgen voor niet teveel stof in de lucht.

[Reactie gewijzigd op maandag 29 mei 2017 16:16]


Door Tweakers user erwin26, maandag 29 mei 2017 16:16

heyajohnny schreef op maandag 29 mei 2017 @ 16:07:
Misschien kun je iets met je voeding proberen. Ik had heel snel last van keelpijn/keelontsteking en door een beetje te experimenteren met mijn voeding weet ik dit nu tot een minimum te beperken:

-Vermijd/minimaliseer het drinken van melk. Dit zorgt bij veel mensen voor het aanmaken van (te) veel slijm.
-Weet je van een bepaalde dag dat je bijna niet buiten komt, of het is een ontzettend bewolkte dag, neem dan een vitamine D pilletje in.
-Eet (als het kan) iedere dag een bak yoghurt of kwark (voeg honing toe, of fruit voor extra smaak)
-Pers af en toe een (halve) citroen uit, voeg wat heet water toe en een scheutje honing en je hebt een overheerlijke citroen thee.
-Vermijd roken en alcohol (af en toe zonderen mag natuurlijk, maar drink niet iedere dag bier)

Uiteraard zijn dit tips en reageert ieder persoon anders op bepaalde voeding, maar wellicht kun je met het bovenstaande iets

p.s. Behaalde resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst :+
Roken en alcohol doe ik gelukkig al niet :) Ik ga eens uitproberen of andere voeding helpt de pijn te verlichten :) Vaak kan voeding inderdaad wel voor bepaalde dingen zorgen dus wie weet helpt het!

Door Tweakers user Luuk1983, maandag 29 mei 2017 16:44

Als tip wil je meegeven om wat meer alinea's en indien mogelijk tussenkopjes te gebruiken. Gezien de reacties is het de moeite waard om je blog te lezen, maar ik had er bij voorbaat al geen zin in toen ik zag dat het praktisch ťťn blok tekst is. Het zou zonde zijn als meer mensen afhaken om de layout.

Door Tweakers user PcDealer, maandag 29 mei 2017 22:09

Ik heb het een keer gehad. Eerst via de huisarts een neusspray, maar dat hielp nog niet na twee dagen. Dubbele paracetamol 500 g hielp ook niet.

Met ogen die leuken uit hun kassen te willen vertrekken en krom liggend op de bank heb ik de huisartsenpost gebeld. Met gevaar voor eigen leven op de fiets 5 km naar de huisartsenpost bij het ziekenhuis. Toen hun oplossing paracetamol was en nog een dag wachten, ben ik direct naar de SEH gelopen. Aldaar snel geholpen met een recept voor diclofenac. Werkte goed!

Volgende dag toch een afspraak staan voor een scan en daar bleek inderdaad sprake van sinusitis. Ik weet niet wanneer het weg was want diclofenac werkte erg goed bij mij :)

Door Tweakers user erwin26, maandag 29 mei 2017 22:55

Luuk1983 schreef op maandag 29 mei 2017 @ 16:44:
Als tip wil je meegeven om wat meer alinea's en indien mogelijk tussenkopjes te gebruiken. Gezien de reacties is het de moeite waard om je blog te lezen, maar ik had er bij voorbaat al geen zin in toen ik zag dat het praktisch ťťn blok tekst is. Het zou zonde zijn als meer mensen afhaken om de layout.
Dat is een goeie, als ik tijd het heb pas ik het aan :)
PcDealer schreef op maandag 29 mei 2017 @ 22:09:
Ik heb het een keer gehad. Eerst via de huisarts een neusspray, maar dat hielp nog niet na twee dagen. Dubbele paracetamol 500 g hielp ook niet.

Met ogen die leuken uit hun kassen te willen vertrekken en krom liggend op de bank heb ik de huisartsenpost gebeld. Met gevaar voor eigen leven op de fiets 5 km naar de huisartsenpost bij het ziekenhuis. Toen hun oplossing paracetamol was en nog een dag wachten, ben ik direct naar de SEH gelopen. Aldaar snel geholpen met een recept voor diclofenac. Werkte goed!

Volgende dag toch een afspraak staan voor een scan en daar bleek inderdaad sprake van sinusitis. Ik weet niet wanneer het weg was want diclofenac werkte erg goed bij mij :)
Gelukkig ben je wel meteen geholpen, ben je voor iets die 5km gefietst anders was het helemaal zonde geweest :O Gelukkig hielpen die medicijnen erg goed!

diclofenac heb ik niet gehad, ik heb wel een andere gehad die er erg veel op leek en gelijk heel zwaar. Hielpen niet volledig :( van die ben ik wel gelukkig af!

Door Tweakers user royb3, donderdag 1 juni 2017 15:10

Ik had hier vroeger ontzettend vaak last van. Ik ben een aantal jaar geleden geopereerd bij een KNO arts, want een van de openingen naar een holte was niet groot genoeg en mijn neusschotje stook in het neusslijmvlies.

Sinds dien heb ik niet erg vaak last meer.

De laatste keer was in Shenzhen(China), daar had ik het onderdrukt met ibuprofen. Ik vermoed door de slechte luchtkwaliteit. Toen hield het een week of 4 aan.

In nederland heb ik een neusdouche, ik las dat je die ook hebt. Een keer per dag gebruiken helpt al heel wat. Zeker rond het hooikoortsseizoen.

Door Tweakers user erwin26, donderdag 1 juni 2017 18:33

royb3 schreef op donderdag 1 juni 2017 @ 15:10:
Ik had hier vroeger ontzettend vaak last van. Ik ben een aantal jaar geleden geopereerd bij een KNO arts, want een van de openingen naar een holte was niet groot genoeg en mijn neusschotje stook in het neusslijmvlies.

Sinds dien heb ik niet erg vaak last meer.

De laatste keer was in Shenzhen(China), daar had ik het onderdrukt met ibuprofen. Ik vermoed door de slechte luchtkwaliteit. Toen hield het een week of 4 aan.

In nederland heb ik een neusdouche, ik las dat je die ook hebt. Een keer per dag gebruiken helpt al heel wat. Zeker rond het hooikoortsseizoen.
Goed om te horen dat operatie veel helpt! En klinkt wel pijnlijk dat je neusschotje aan het steken is.

China is inderdaad wel echt smog land en is totaal niet goed ervoor haha.

De neusdouche gebruik ik amper momenteel, men neus trekt het niet goed helaas.

Door Tweakers user royb3, vrijdag 2 juni 2017 19:56

Goed om te horen dat operatie veel helpt! En klinkt wel pijnlijk dat je neusschotje aan het steken is.

China is inderdaad wel echt smog land en is totaal niet goed ervoor haha.

De neusdouche gebruik ik amper momenteel, men neus trekt het niet goed helaas.
Haha, ja. Het klinkt wel pijnlijk, maar je voelt het niet hoor. Enige is dat het een van de oorzaken van de ontstekingen was, en dat was wel pijnlijk, maar dat weet je zelf.

Een ander vervelend iets is dat je erg moe word van die ontstekingen, kan best uitputtend zijn.

Door Tweakers user erwin26, vrijdag 2 juni 2017 22:59

royb3 schreef op vrijdag 2 juni 2017 @ 19:56:
[...]


Haha, ja. Het klinkt wel pijnlijk, maar je voelt het niet hoor. Enige is dat het een van de oorzaken van de ontstekingen was, en dat was wel pijnlijk, maar dat weet je zelf.

Een ander vervelend iets is dat je erg moe word van die ontstekingen, kan best uitputtend zijn.
Gelukkig viel het mee :) haha ja die ontsteking is echt erg, vooral met warm weer pff

Klopt ik slaap amper en dan sloopt de medicijnen en pijn je nog

Reageren is niet meer mogelijk